Sommarhälsning från distriktsguvernören
Ett 40-tal rotarianer hade tagit sig från Blekinge, Skåne, Halland och från olika delar av Småland till Växjö för att som traditionen bjuder få uppleva ett guvernörsskifte i bästa Rotaryanda. Och trevligt och uppsluppet blev det. Innan Agneta Råberg officiellt blev ny distriktsguvernör efter avgående Annika Svensson hade vi blivit serverade varmrökt lax med sparris och romsås med läcker kaka till kaffet. En lunch som avnjöts både inomhus och ute i trädgården i den före detta komministerbostaden i Växjö.

–  Jag hade gärna välkomnat ännu fler om inte coronan så förargligt satt stopp för antalet gäster, säger nyblivna distriktsguvernören Agneta Råberg. Vår DGE, Bengt Jansson, höll ett parasoll över mitt huvud och det var nog tur för annars hade jag nog drabbats av solsting! Vår PR-kvinna i distriktet Birgitta Rydztröm filmade hela evenemanget och videon kommer att publiceras på Youtube på Rotary Distrikt 2400 under vecka 28.

Utmärkelser och nya ansikten
Vi välkomnade Peter Glimvall från Karlskrona af Chapman RK som ny DGN. Distriktet får också två nya assisterande guvernörer, Camilia Qvist, Karlshamn RK, som efterträder Christer Svensson och Elisabeth Kullenberg Ängelholm RK som efterträder Bengt Jansson. DG Annika Svensson överlämnade var sin PHF till Christer Svensson, Bengt Jansson och Birgitta Ryberg Schmand när de nu avgår som assisterande guvernörer. Sedan var det var dags att ge Anders Ranefjord en PDG-nål, Annika en IPDG-nål, Agneta en DG-nål och den vackra guvernörskedjan om halsen och Bengt en DGE-nål och Peter en DGN-nål.

24 000 kronor till End Polio Now under dagen
Det blev också ett välkommet bidrag till  End Polio Now som via swish inbringade 4 000 kronor.
IPDG Annika kompletterade med samma summa och vår vän Bill Gates bidrog med 16 000 kronor.
Så summan blev hela 24 000 kronor till att vaccinera barn mot polio!

Nytt internationellt uppdrag väntar en före detting
Vi har alla lärt känna vår energiska, engagerade och duktiga nyblivna IPDG Annika, en av ca 30 DG:ar under 50 år.
Nu har Annika fått ett nytt uppdrag av RI President Holger Knaack, som kommer att passa henne som hand i handsken.
Annika är utsedd till Special Advisor to the 2020-2021 Rotary International Board of Directors!
– Ett stort, varmt och välförtjänt grattis kära Annika!

Viktigt att komma igång med möten igen, fysiskt eller virtuellt
En hel del av klubbarna i distriktet har inte setts sedan i mars och nu är det viktigt att man ses, kanske utomhus och håller avstånd eller om inte annat så via webben. Vi har ett antal GoToMeeting-licenser i distriktet och vår alltid så hjälpsamme DITS, Magnus Jönsson, hjälper er gärna med att komma igång. I dessa coronatider kan vi se att datakunskaperna hos många av oss utvecklats
– så var inte rädda att prova denna modell av Rotarymöten om det behövs!
Alla inkommande presidenter har sedan tidigare fått en lista på när det är dags för Guvernörsbesök i respektive klubb.

Vi vet inte hur coronaläget är i slutet på augusti, i september eller oktober - men jag hoppas att vi kan ses i era klubbar. MEN DET ÄR KLUBBEN SOM BESTÄMMER OM NI VILL HA BESÖK!
Jag kommer att stämma av med varje klubb 7 till 10 dagar innan det är dags för mitt besök och vilken form av möte ni vill ha.

Nu vill jag önska er en riktigt skön sommar, med sol och bad, och se till att håll avstånd, tvätta händerna och nys i armvecket!
Frågor och funderingar – tveka inte att höra av er – nedan ser ni både min mejladress och mitt mobilnummer!

Med bästa Rotaryhälsningar