Publicerad av Birgitta Rydztröm den 13 Jan 2024
Vår inkommande guvernör för vårt nya distrikt 2395 som startar 1 juli Ulla Ståhl, ligger verkligen inte på latsidan. Det har varit full aktivitet under en längre period och just nu är Ulla i Orlando där International Assembly precis har avslutats, utbildningen för inkommande guvernörer från hela världen. 
Ulla har inte bara fått uppleva magi med 1600 rotarianer från 200 länder – utan också en tornado.
 
På bilden ses Ulla med sin man Pelle och RI-presidenten Stephanie Urchick. En magisk trio.
 
– Häromkvällen blev det ett förfärligt tjutande och vi trodde först att det var hotellets brandlarm. Det var information på tv:n och på våra telefoner kom samtidigt ett ljud- och textmeddelande om att ”detta är en tornadovarning, uppsök källaren”. Vi befann oss just då på 7:e våningen men också i utkanten av tornadon, som varade i ungefär 20 minuter. 
Men lugnande besked om att inget allvarligt hände.
Det har varit långa och intensiva dagar med "General sessions" och "Brake out sessions". Men magiskt och energifyllt. Rotary har en samlad kraft som är svår att slå.
– Årstemat "The Magic of Rotary", som inkommande presidenten för 2024-2025 Stephanie Urchick presenterade hade också flera underbudskap och hon bad guvernörerna att göra allt som behövs för att göra klubbens upplevelse oemotståndlig för medlemmarna. Symboliskt för tornadon kanske är att det blåser förändringens vindar över Rotary. 
Så här kommenterar vår nästa världspresident sitt tema: "Vi kommer inte att stoppa polio eller skapa fred i världen genom att vifta med en trollstav. Det är upp till dig. Du skapar magin med varje projekt som slutförs, varje donerad dollar och varje ny medlem." Årsteman blir också det sista.
 
 
Home Stay och T-Ford
Nu innan hemfärd till Sverige och Karlskrona Aurora är det en vistelse hemma hos en gästvärd.
– Vi bor hemma hos Terry och Geene i deras sommarhus i Sebastian på Pelican Island. När de visade garaget så stod en T-Ford från 1923 där och visst blev det en åktur!