Publicerad av Birgitta Rydztröm den 02 Jul 2021
Det har nu gått ett dygn sedan guvernörsskiftet i Ängelholm, som samlade ett drygt trettiotal rotarianer på trivsamma Valhall Park Hotell, där Skånska flygflottiljen, F10 huserade fram till 2002. 
Bengt Jansson, Ängelholm-Bjäre är vår nye distriktsguvernör efter Agneta Råberg, Växjö. Agneta summerade sitt år som extra händelserikt, många webbmöten, historiska beslut och så klart väldigt roligt att få besöka klubbarna, om än inte alla fysiskt. Och sedan var det dags att överlämna den åtråvärda kedjan till Bengt. 
– Som jag längtat efter att få bära den!
 
 
– Det är sådan glädje att få gå in i den här rollen. 
Och jag kan lova att det finns gott om utmaningar i år också. En är att starta en E-Club. Men den mest prioriterade uppgiften är att få igång klubbarna igen.
Sedan hoppas jag innerligt att Agneta var den första och sista pandemiguvernören.
En längre intervju med Bengt kommer senare.
 
Ett telegram...
 
En överraskning dök plötsligt upp i form av ett telegram som lästes upp av Cecilia Eliasson, president i Ängelholm-Bjäre. Det kom från Shawn Weis som var teamledare för ett RFE-utbyte (Rotary Friendship Exchange) med Bengts klubb för ett antal år sedan. 
 
Långväga hälsning.  Från Long Island i USA.
 
En trio som belönades med PHF
 
Cecilia, Magnus och Annika bildar ring bakom Agneta.
 
En trio som fick välförtjänta Paul Harris Fellow, PHF:er var Cecilia Nilsson, AG under många år, Annika Svensson, vår tidigare guvernör som nu bland annat ingår i en internationell kommitté för unga guvernörer och som talade på årets Convention nyligen. Vi kan glädjande konstatera att en video från Annikas anförande kommer att bli tillgänglig snart. Slutligen fick distriktets it-samordnare och Mr ClubRunner, Magnus Jönsson en PHF.  
De tackade distriktet och var påtagligt berörda.
 
Som traditionen också bjuder sattes nålar på nästkommande guvernörer i kedjan, DGE Peter Glimvall, Karlskrona-af Chapman, 2022-2023 och Magnus Uvenfeldt, Halmstad Norreport, nominerad DGN 2023-2024.
 
Bildligt talat en guvernörskedja. Agneta, Bengt, Peter och Magnus.