Publicerad av Birgitta Rydztröm den 09 Feb 2023
Plötsligt händer det! Ja så skulle man kunna beskriva Brobyklubbens arbete med den lyckade medlemsrekryteringen i november, som vi uppmärksammat tidigare. Men det ligger så klart mer arbete bakom. Men snabbt har det verkligen gått. 
– Efter eventet då 25 presumtiva medlemmar kom, har vi fått 11 nya medlemmar, säger president Fonger van der Werf.
 
Foto: Genrebild
Hur gick detta till kan man undra. Fonger berättar att man kraftsamlade för att visa att Rotary i Broby finns. En klubb som bildades 1967 har så klart gjort avtryck i bygden och på många andra håll. Medlemmarna gick igenom sina personliga kontakter och alla som blev inbjudna kände någon i Rotary, då bygden är ganska liten, cirka 15.000 invånare. Men det förtar inte på något sätt arbetet klubben gjort. Syns man så finns man är ett klassiskt uttryck som gäller även 2023. Två av medlemmarna i klubben hade dessutom varit ordförande i den lokala hantverksföreningen. Och det var genom den som man började arbeta för att se hur intresset var. Man kontaktade även företag som stöttat klubben under många år och bjöd in dem. 
– De fick en känsla att de var utvalda och blev väldigt glada för att vi uppmärksammade dem. Det kom 25 personer till rekryteringskvällen på Broby Gästis och atmosfären beskriver Fonger som episk.
I december valde man in fem nya medlemmar och januari i år sex till. Alla har fått varsin fadder och nu hoppas vi att framtiden finns för vår klubb, säger Fonger. 
 
Jarl Sjunnesson, en av de nya medlemmarna här tillsammans med Sonja Aldén från en konsert i Broby.
 
 
Det råder en positiv medlemsutveckling i många av våra klubbar just nu. Och med Brobys modell kommer säkert fler att ta följe. Vi kommer att skriva mer om detta framöver.