Publicerad av Birgitta Rydztröm den 18 Apr 2024
Alla i vårt samhälle har inte cyklar och än mindre fungerande cyklar. En särskilt utsatt grupp är invandrarkvinnor och barn. I Halmstad-Tylösands RK bestämde man sig för att göra något åt saken.
– Vi har samlat in cyklar som idag står i förråd och inte används, säger Per Alvestig från klubben. Cyklarna kommer att delas ut och få nya ägare vid en ceremoni under klubbmötet i Tylösand den 29 april. Det här är ett lysande exempel på projekt som gör skillnad i lokalsamhället och som engagerar.
 
 
Halmstad Tylösands Rotaryklubbs lokala projekt för hösten 2023 var att samla in fungerande cyklar till invandrarkvinnor och barn. Oftast saknar kvinnor bil och har svårt att ta sig till olika platser. Cykel är ett fortskaffningsmedel, som många kvinnor och barn önskar ha tillgång till. Cyklarna måste så klart vara fungerande och i bra skick. Finns behov av uppfräschning kommer man att anlita Cykelspecialisten i Harplinge. 
 
Fotboll för alla - stipendium sedan 50 år 
Tidigare i år har klubben också delat ut ett stipendium som i år gick till Halmstad BK och till satsningen "Fotboll för alla". Stipendiet som delats ut av klubben i mer än 50 år stöttar en organisation eller enskilda personer och bidrar till att göra skillnad för personer med någon form av funktionsnedsättning. Stipendiet ligger i en fond och är i form av ett ekonomiskt bidrag.
 
– I vårt arbete med att utse årets stipendiat enades vi om att HBK:s satsning ”Fotboll För Alla” skulle vara mottagare av vårt stipendium, säger Kristina Lindström, projektansvarig. Mycket tack vare klubbens tydliga mål och klara vilja att fortsätta utveckla verksamheten. 
 
 
Från utdelningen tidigare i år. Checken på 15.000 kronor sprider glädje och hopp!