Publicerad av Birgitta Rydztröm den 30 Aug 2022
Under rubriken "Water, World Heritage Site Karlskrona and Archipelago"samlades tio ungdomar från åtta europeiska länder under en vecka i mitten av augusti i Karlskrona. Skälet? Det så uppskattade sommarlägret som arrangeras av Karlskrona Aurora Rotaryklubb. 
– Detta är klubbens andra sommarläger, som egentligen skulle genomförts 2020 och som vi längtat, säger Ulla Ståhl. 
Ulla avtackades tidigare i år som president för klubben. Och för dig som är påläst har du säkert koll på att Ulla är nominerad till distriktsguvernör 2024-2025.
 
För att få allt att fungera med värdfamilj, logistik, mat, program och aktiviteter till land och till sjöss krävs det engagemang. Och det fanns det gott om. Det visade också utvärderingen efteråt. 
Även lokalradion hakade på och sände direkt. 
– Vi är alldeles överväldigade av alla kommentarer vi fått från ungdomarna och deras föräldrar. Några har också skrivit personliga mail.
Det är ju bland annat detta som berikar och gör Rotary så fantastiskt. 
– Tillsammans delar vi minnen för livet med de här härliga ungdomarna.
Vi har haft superroligt tillsammans och det har varit möjligt för alla i klubben att delta vid vissa aktiviteter, såsom ”get together”, grillningar och farewell party. 
Ungdomarna som är mellan 15 och 17 år kom från Tjeckien, Rumänien, Kroatien, Ungern, Portugal, Italien, Tyskland och Sverige. 
Det här har man hunnit med: utomhus- och vattenaktiviteter, världsarvstur, besök på marinmuseum, Boda Borg, kajaking, cykeltur på Aspö, övernattning på Stenshamn i yttre skärgården med avslutning i Kuggeboda med bad på bland annat Torkö. Och så klart ett besök på rotaryklubben. Mer än hälften av klubbens medlemmar har varit engagerade under veckan i olika roller. Man kan gissa att planeringen för 2023 redan är igång. 
 
Foto: Karlskrona Aurora RK