Publicerad av Birgitta Rydztröm den 01 Feb 2024
För unga, ambitiösa och rutinerade inkommande presidenten Therese Bengtsson från Olofströms RK, var det självklart att gå RLI-utbildningen när hon fick frågan.
– Om utbildningen? Bra och välorganiserat och det bästa var ju så klart att träffa andra rotarianer och få dela våra erfarenheter, säger Therese. 
RLI-utbildningen genomfördes i november i fjol, först digitalt och sedan en fysisk träff  i Alvesta.
 
Therese har varit medlem cirka 1,5 år i Olofströms RK och är rätt säker på att hon är den yngsta medlemmen i klubben. Hon har tidigare arbetar som florist och mäklarassistent, innan hon åter flyttade till Blekinge. Som person är hon nyfiken och verkar veta vad hon vill. 
– Jag är som sagt en nyfiken och vetgirig person och jag försöker gå på så många klubbmöten som möjligt och lyssna på föredragen. Föredragen i sig gör att man håller sig a´jour inom många områden och blir allmänbildad på kuppen.
 
Så när Therese fick frågan av sin president att gå RLI och utvecklas i sin ledarroll så sa hon så klart JA direkt.  
 
RLI-kursen får fina poäng av Therese som tycker att det var ett bra och trevligt upplägg som innehöll mycket information. 
– En av höjdpunkterna var så klart att träffa andra härliga rotarianer och få ett ansikte på varandra och att ta lärdom av varandra. Jag tog till mig av många goda tips och idéer och hittade nya, goda vänner. 
Idéer och kunskaper som kommer till nytta under det presidentår som stundar för Therese. 
– Vissa delar kände jag så klart till men aldrig fel att få en uppdatering och repetition, så att jag kan genomföra ett så bra verksamhetsår som möjligt. 
 
Som ung rekommenderar jag andra att ta sig in i en styrelse för att utvecklas
 
För Therese känns det extra värdefullt med nätverkandet och de erfarenheter som delas.
– Man får också tänka till en extra gång om vem man är i sin ledarroll och hur man kan utvecklas med uppgiften. Det kan faktiskt vara precis lika värdefullt att delta i utbildningen även om man inte besitter en ledarroll, för att förstå hur ett gott ledarskap ska se ut och hur man kan påverka en verksamhet även om man inte tillhör ”den innersta kärnan”.
 
Får du chansen att gå kursen ska du ta den
 
Utvecklingen är ständigt pågående och tappar man intresset för att lära sig nytt tycker Therese att man är ute "på tunn is".
– Är man ung så skulle jag verkligen rekommendera att ta sig in i en styrelse, det är så otroligt lärorikt och något man kan dra stor nytta av i yrkeslivet, oavsett vilken bransch man är verksam inom. Får man chansen att gå kursen tycker jag verkligen man ska ta den! 
 
Om kommande utbildningar i vårt distrikt och för det nya distriktet 2395 kommer det fortlöpande att publiceras information på RLI:s hemsida Till RLI:s hemsida